(1139) Viktor, a cseles

Tibor bá’ online

 

~at0002Uralkodóknak szokás ragadvány neveket adni: Oroszlánszívű Richard, Nagy Katalin, Iván a rettenetes. Persze vannak szép számmal magyarok is: Szent István, Dobzse László, vagy Mátyás az igazságos. Ha Orbánt 2014-ben újraválasztják, akkor nem csak több lesz, mint miniszterelnök (ne kérdezd, hogy mi, majd ő kitalálja), de fog kapni egy ragadvány nevet is: Viktor a cseles. Most már kezd neki is világossá válni, hogy 2014 nem feltétlenül fog neki diadalt jelenteni, tenni kell hát valamit. „Van itt kérem egy eléggé jelentős tábor, akik a CHF hitellel jól befaragtak. Na, ezeket kihúzzuk a szarból, tuti, hogy rám szavaznak.” Egyik se fogja megkérdezni, hogy miért tetszett ezzel várni több, mint 3 évet? Örömükben semmi se fog számítani, csak a népéért élő-haló miniszterelnök, Viktor a cseles, akinek vezényszavára a fullajtárok szerdán megszavazzák a bankok kinyírását [Ezt szimatolta ki Csányi, és adta el az OTP részvényeit, még időben]

De miért adományoztam neki ezt a ragadványnevet? Mert tényleg cseles. Ugyanis két legyet üt egy csapásra: megválasztják (ami azért ennyi rablás után nem semmi), és a deviza hiteleseknek fog maradni némi zsozsó a zsebükben, amit Orbán simán leszívhat, mert most minden felesleges forintjuk a bankokba vándorol, majd vándorol Orbán zsebébe – a választások után, de ugye akkor már „nem ér a nevem”.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

39 gondolat erről: „(1139) Viktor, a cseles

 1. Szerintem ettől egy kicsit összetettebb az ügy. A Gazdasági rádió egyész Pénteken Viktorral volt tele: a bankadó még legalább 6 évig marad, közben megmentik a devizásokat a bankok kárára, a külföldi bankok profit hiányában hazaballagnak, a takarékokat meg most kezdik bekebelezni.
  A mi Sanyinknak csak szóltak jobb ha eladod igy jársz a legjobban.
  -Egy karikacsapással az egész bankszektor a hatalomé.
  -Ez látszik az energiaszektorban is.
  -Egy 2012-es kormányrendelettel a vízművekhez is hozzányúltak legalább 50 000 fogyasztót kell kiszolgálni Vízművenként.
  -Ha még ideillesztjük a trafikok kis csapatát

  Akkor az látszik, hogy minden fontos ágazat a cseles hatalomé.

  Már csak az a kérdés hogy mikor jön az erősebb kutya, akinek oda kell adni ezt a gyönyörű csokorba szedett hatalmat.
  Na akkor aztán szépen nézünk ki. Vagy csak rosszat álmodtam az éjszaka???

 2. 1:
  Nem összetettebb, hanem részletesebben kifejtetted. Viktor a politikai hatalomból gazdasági hatalmat kreál. Így igaz. És az is valós, hogy nem ő fog nevetni a végén, DE KI?

 3. Cseles az majdnem ravasz is. Ravaszkőművesek a világ élén, lehetnének cseleskőművesek is.

  A Csele patakba biztos nem merne belemenni, pedig történelmünkben a cseleseknek mindig kézenfekvő hely volt az!

  A cikkbeliekhez: szerintem Csányi inkább azt számolhatta ki, hogy a válságnak az ő életében már nem lesz vége és élvezni akarja a fizetését (tán alapítványát feltőkésítené).

 4. :2

  Ha konkrétan beírom átjavítod??? 😀 😀 😀

 5. A politika mindig is a hatalomról szólt. Persze vannak széplelkek, akik mindenféle idealizmustól vezetve úgy gondolják, a demokrácia szent dolog, és csak oda kell dobni a gyeplőt, oszt hadd szóljon.Ilyen volt az első szabad miniszterelnökünk.
  Viktor rájött, hogy a max. szintig kell feszegetni a határokat, ez a túlélés záloga. És ha mint sakkjátékos, még tovább is lát, mint az ellenfél, akkor továbbra is Viktor marad.
  Akik úgy gondolják, hogy „lehet más a politika”, azok vagy nem tanultak a történelemből, vagy a hatalomért ugyanúgy manipulálnak, mint a többi.

 6. Szerintem Drábik és Bogár régi tanácsait megfogadva arra is készül, hogy saját kezébe veszi a pénzkibocsátást. Az MNB az övé, a takarékok az övé, az OTP az övé, a többi bankot kinyírja. Pénzt fog kibocsátani. Szerintem nem éri be királysággal, valószínűleg isten is lesz még… (a nemzeti pénzkibocsátás önmagában jó ötlet, de egyrészt rossz kézben veszélyes lehet, másrészt vérfagyasztó, hogy Viktor úgy tudja, ezért már nem jár amerikai megszállás – tehát úgy tudja, közel a globális összeomlás.)

 7. 6:

  Cselessel csak elvégeztetik a nem népszerű munkát, bár ne lenne igazam

 8. „Ha Orbánt 2014-ben újraválasztják, akkor…..”

  ….akkor kilépteti az országot az EU-ból, gazdasági csőd/államcsőd lesz, a forint szart se fog érni, éhezés, munkanélküliség, még jobban zsugorodó gazdaság, magas infláció, stb.stb…… lesz.

 9. 8:

  S ha az EU is bukik?
  Már csak a németek vannak plusszban mindenki másnak nyaktiló szerinted hová vezet ez?

 10. 6:
  Amíg nem sért jelentős amerikai érdeket, nincs megszállás, ami különben is csak lebombázás lenne, de szerintem Orbánt másképp intéznék el. Nagy különbség Szerbia a Magyarország között, hogy mi EU és NATO tagok vagyunk.

  10:
  Egy jó darabig nem bukik. Majd nyomják az Eurót, ahogy a dollárt.

 11. 12 Levi Says: Your comment is awaiting moderation.
  Mit értsek ezalatt?? A szabadszólás tilalmát?

 12. Ezek tudhatnak valamit :
  Csanyi az OTP-bol kivett penzt mezogazdasagba es elemiszerbe fekteti?
  Fold torveny?
  Trafik mutyi?
  A dohanyaruban a befektetes aranyaban nincs nagy haszon, tudom mert volt vegyeskereskedesem.
  Penzzel es kapcsolatokkal rendelkezoknek a 10% haszonnal szerintem ma meg sokkal jobb befektetesi lehetosegek is vannak Magyarorszagon.
  Ha csak nem a nagy haszon helyett a biztos haszonra torekszenek.
  Mert akar mit is hoz a jovo, dohanyra es elelmiszerre mindig is lesz kereslet.
  Jim Rogers (Soros volt tokestarsa) tozsdes befekteto szerint az egyeduli biztos es nyereseges befektetes a jovot illetoen a mezogazdasag es az elelmezes.

 13. 12. szabi Says: Your comment is awaiting moderation.
  😮

 14. Én is jót mosolyogtam, amikor egyik lapban megjelent, hogy Csányi vágóhídra költi a 7 milliárd forintot.

  Vágóhídra vitte az OTP-t 🙂 nem kell oda semmilyen zeneBona.
  Ez már maga vágóhíd. A pénzügy vágóhídja.

  A bankok kinyirásáról szóló gondolatot nem értettem tisztán (az újabbb legvégebb törlesztésra gondoltál-e vele? mert akkor értem, de az OTP és néhány nagyobb bank akár túl is élhetné)
  Kíváncsi vagyok milyen lesz utána a dollár árfolyama (addigra nem megy tönkre az egész kóceráj)

  Ez a törlesztés lesz a végső, csak összefogni már!
  Szerintem ez lesz az utolsó végtörlesztés.

  Életemben nem vettem cigit, de már gondoltam rá, hogy hasznos csereeszköz lenne a közel jövőben (de vettem volna meg a trafikmutyi előtt).

 15. 1, 8

  De sajnos igazad van Feco!

  15:

  Ugyan annyiba kerül most is, úgyhogy csak ez miatt nem veszel, akkor usgyi a legközelebbi trafik.

  Ez a bankok kinyírása nekem sem világos.

 16. Úgy látom többen is nyomdafestéket nem türő hangig ragadtadtuk magunkat.:DDD

 17. Laszlo 4. ” A politika mindig is a hatalomról szólt. Persze vannak ‘széplelkek’……”

  A népnek hatalmasok kellenek, akár cselesek, szentek, vagy gazemberek, illetve, olyanok kellenek akiktől a köznép fél.

  Capitalism’s )whether private or state) need for division, derision and distress!!

  Évezredeken át az egyházak hatalmasai kreálták istenségük ragadvány neveit és ‘ hosszú-távon’ mennyországi jutalommal bolondították félelemben a vallásos, tudatlan népet fűt-fát igéreve a másvilágon. A politikusok az igéreteiket manapság lefaragták 4-éves rövid-távra. Hát, időben és térben van remény. Az 50-es években jólétről a K.PÁRT főmuftija mindíg egy újabb és jobb, és újabb és jobb 15 éves tervvel bolondította a nép fölött uralkodó 10%/s hatalomban űlő fanatikus hódolóit. Ma a magyar népnek, ha másra nemis, de választási joga van. Felvetődik a kérdés, ha Biscu Béla és a kiskatronái volnának hatalomban, mit csinálnának Orbáv Viktor és követőivel? Gondolom azt, amit tettek Nagy Imrével stb.
  Hát melyik jobb…. Otthon, mindenképpen sajnálatos a helyzet.

 18. Különben tényleg nagyon cseles és ravasz ez az Orbán, a devizahitelesek segítése mellett még bedobja:

  – ősszel: újabb rezsicsökkentést
  – karácsony előtt: nyugdíjemelést

  és a nép ujjong, Éljen Viktor! Erre az emberre(?) kell szavaznunk.
  A sok hülyét meg is tudja ezzel nyerni, hisz a népnek KENYÉR kell, ez a rómaiaknál is bejött. A CIRKUSZ majd a választások után következik, de annak majd a sok birka, aki rá fog szavazni, nem fog örülni.
  Hiába, nem tanul a nép 2010-ből. Meg az „emútt” (3)-4 évből (választáskor már 4 év lesz).

  http://static.168ora.hu/db/07/B3/orban-szereny-d0001A7B3658cd5425033.jpg

 19. 8:
  „Cselessel csak elvégeztetik a nem népszerű munkát, bár ne lenne igazam”

  Szerintem is ez a legvalószínűbb.

  Ami a háttérben zajlik, az biztosan nem az, amiről itt beszélünk.

 20. 11:
  Szerintem ne keverjük össze az USA-t Europával, amit szabad Jupiternek nem lesz szabad a kisökörnek. Ráadásul ha az US-ban azt mondja Bernanky (vagy hogy a frászba irják)hogy nyomjuk, akkor nyomják, itt Brüsszelben összül a barmok tanácsa s mire nyögnek valamit, már nem is aktuális az egész. Hozzájön még hogy Európára Us-nak is, keletnek is, fáj a foga

  13:
  Ugye nem vagy olyan naív, hogy elhidd Csányinak nincs annyi a csikkzsebében amiből megvehetne bármit, ami most megvehető az országban. Nem beszélve arról, h a 2010-es forintbukás-elkerülést neki köszönheti úgy az ország, mint a mi cselesünk.

 21. Tibor ba annyival meg kiegeszitenem, hogy azok a tomegek akiknek mar nincs vesziteni valojuk nagyon veszelyesek is lehetnek.
  Ergo elkerul egy felesleges bajt, szavazatokat szerez es jo szinben tuntetheti fel magat.

 22. 19. szabi: azok az események (nyugdíjemelés és rezsicsökkentés) még nagyon messzi vannak. Nem elég hozzá még ez a ravaszság se. Annyi minden lesz még addig, ami miatt irreálisnak tartom az elképzelést (persze lehet …).

  Ma égett le a JP Morgan egyik aranyraktára (ki tudja lehet papíraranyat tartottak ott), semmi tüzet nem láttam a képeken még tűzöltást se. Szeptember 11 érzésem van julius 21 ellenére. Ott is eltűnt jó pár aranytömb. És lehet, hogy hétfőre előhoznak a nagy pénznyomók valami még a Viktor Úrénál is ravaszabb terveket, ami miatt mindent át kell tervezni (IMF hitel visszafizetésétől eltekintéssel, nyugdíjcsökkentéssel és Isten tudja mivel még).

  Túlságosan gyorsan változik a világ ma.

  Ki a legravaszabb? Majd kiderül. Attól tartok nem Viktor lesz a nyerő, de ki tudja.

  Lehet, hogy paranoiás vagyok, de véletlenek bizonyos sorozata néha nem is olyan véletlenül történik.

 23. 23!
  Nagyon tetszik a megfogalmazásod.. 😉 🙂

 24. 23:
  Közben érdemes figyelni a világban igen sűrűn bekövetkező természeti katasztrófákat. Az utolsó: Las Vegas a sivatag közepe, olyan esőzés volt, hogy az utcán fél méter víz hömpölygött, a kaszinok mennyezete beomlott és a teremben bokáig ért a víz.

 25. Hogy mire is gondolok…

  A hírek szerint 28 millió uncia (868 tonna) volt az LBMA aranytőzsde átlagos napi forgalma az utóbbi 1 hónapban. És a JP Morgannak péntekre 46000 unciára csökkent a trezorjaiban lévő aranya (502000 uncia a kinn lévő, még teljesítetlen juniusi tartozása, amit akár holnapra is teljesítenie kellene). Bődületes mennyiség ebből a barbár relikviából, amitől nap mint nap tömegek szabadulnának. Valami hihető de cseles okot kellhet
  találniuk, hogy miért vannak késésben. Kíváncsi leszek mi lesz majd erről az újságokban. Hogy azok a csúnya hekkerek!

  Ilyen kaliberű (cseles) magyarázatot kell majd találnia Orbánéknak is arra, hogy miért alakul ilyen rosszul a foglalkoztatottság. Amikor a cél a teljes foglalkoztatottság lenne (Keynes 1930 körül
  ezt akarta eléretni, mert ettől jobban fogják érezni magukat az emberek – tökmindegy mivel foglalkozzanak csak legyen munkája mindenkinek: ekkor majd nem lesz szükség többé megszorításra, mindenki gazdag lesz stb.stb.). A fizetőeszközt is jól elrontotta az azelőtti értékpénzről (azóta már az adósság lett a pénz).
  Most meg a magyar pénzügyi rendszert is kicselezték az ő elvei nyomán (lehettek volna ebben is kicsit unortodoxok).
  Ennek is mi isszuk meg a levét, mert a ravasz akarom mondani a Cseles meghúzza a ravaszt.

 26. 25.:

  De Tibor bá… Las Vegasban eddig is sokaknak dőlt a lé! 🙂

 27. 25: Néha esik a sivatagban is… 😉 A Death Valley-ben áztam bőrig, ahol az éves csapadékmennyiség egyébként kevesebb, mint 50 mm. Jó részét megkaptam… 🙂

  Valaki megkapta már a legújabb levelét?
  Úgy izgat ez az IMF hitel, végre megszabadulunk tőle… 😉 Igaz, rámegy a gatyánk is… 🙁

 28. 25:

  Tibor bá én ebben is a pozitívat látom, mert van, nézd csak:

  http://t7.hu/0lar

  Na ezek azok az anomáliák, amik egyetlen klímamodellben sincsenek benne. Gyanítom.

  Persze nem jelenti azt, hogy minden CO2-őt elnyelnek majd a növények, amit most kibocsájtunk, hisz növekszik, de a negatív visszacsatolásban nagy szerepük lesz. Majd az ember után.

 29. 28. „Majd az ember után.” 🙂 Ez kétségtelen. Azután csak jó lehet, kivéve az embernek. 🙂

 30. 29:

  Rosszul fejeztem ki magam 😀

  Az emberiség után, mert ember marad, csak nem 7 milliárd.

 31. 28: engem is izgat mi jön, ha megszabadulunk az IMF hiteltől.
  De van még mellette rengeteg hitele Magyarországnak (Párizsi klubtól ki tudja honnan kinek még, mint Sorosnak és Mungernek és … passz) azok mind maradnak a nyakunkon utána is.

  És biztosan egész évben párizsit kell ennünk.

 32. 32: „engem is izgat mi jön, ha megszabadulunk az IMF hiteltől”

  Engem csak elméletileg érdekel – ki lesz az ügyeletes ellenség ezután.
  Az IMF hitel drágább hitelekkel történő kiváltása különösebben nem hat meg.

 33. 29:
  Lassan az agarakkal. Nagyobb CO2 koncentráció természetesen pozitíven hat a vegetációra, ami nem egy nagy felfedezés, de jól fel lehet fújni, ha pozitívumokat keresel. De most egy kicsit másképp áll a helyzet. A természettől származó felmelegedés esetében a Föld keringésében beálló változás adta felmelegedés következménye a CO2 dúsulás, ami aztán tovább hajtja a melegedést. Most azonban a CO2 (ember okozta) „dúsulása” okozza a felmelegedést, ami a CO2-hőz képest természetszerűen késik. Összegezve: a melegedés fokonként 10 százalékos terméscsökkenést eredményez (ami még hátra van). tehát amit nyersz a vámon azt bőségesen elveszíted a réven. Nesze neked optimizmus! 🙁

 34. Most már egészen biztos vagyok benne, hogy Dési János a Népszavától rendszeresen olvassa a blogomat. Szimatol ötletek után.
  A tegnapi blog címem: Viktor, a cseres.
  Dési mai cikkének címe: Csányi, a gyáva.

 35. Kísértetiesen hasonlít a kialakult helyzet,Frei Tamás: A bankár című művében történtekre.. 😮
  Dettó ugyanez történt..
  De már októberben jön a 2015 – A káosz éve és a magyar elit háborúja… 🙂

 36. Megkaptam a törpediktátor júliusi levelét, amibe megint önmagát fényezi a deficiteljárás megszüntetésével. Természetesen úgy, hogy mi mindannyian hozzájárultunk ehhez az eredményhez. Ez tényleg meg van győződve arról, hogy mi istenkirályként nézünk fel rá. Behozza a politikát a postaládámba a bamba, félig lecsukott sunyi képével. Természetesen elfelejt arról tájékozódni, hogy ennek az értelmetlen, hazudozós levélnek a kézbesítést is én fogom kifizetni. A sok mamlasz Orbánhívő még mindig falja a szavait és dicsőíti, még a mai ezotériás posztban is. Nagyon vicces élethelyzet, ahogy az ezotériát és Orbánt egybemossák egyesek. 🙂

 37. 37: Én is megkaptam, és rögtön szemet szúrt benne a TVs önfényezésben is erőltetett „kénytelen megszüntetni” fordulat, amitől falnak megyek… Mintha az EU élvezné, hogy eljárást folytathat ellenünk, de most kénytelen lenne abbahagyni… Ehelyett annyi történt, hogy irgalmatlan adópréseléssel sikerült olyan szintre emelni a bevételi oldalt, hogy a kiadási kevesebb, mint 3%-kal múlja azt felül. Amikor a maszopék vetettek ki új adókat és keresgélték a bevétel növelési lehetőségeket, akkor az bezzeg népnyúzás volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük