(1096) Tragédia

Tibor bá’ online

 

~00000A nemzetnek nem az a tragédiája, hogy Orbán Viktor a miniszterelnök, hanem az, hogy éppen most. Bármerre nézünk a világban, azt tapasztalhatjuk, hogy miközben a világnépessége megközelítőleg 80 millió fővel növekszik évente, miközben a gazdasági növekedés leállt. Mivel a termelés Amerikából és Európából átkerült keletre a fejlett világ kisembereinek az életszínvonala folyamatosan csökken. Az olcsó energia, és a bőséges erőforrások ideje lejárt, ami az egész emberiség életszínvonalának süllyedését vonja maga után. Nincs ebben semmi új, évek óta e körül (is) folyik nálunk az eszmecsere. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy ilyen jövőbe hogyan lépünk be. Megizmosodva, kellő tartalékokkal, vagy legatyásodva. Orbán a nemzet javát legatyásítja. Eddig 30 különböző adót vezetett be (és közben nyomja a derülátó propagandát). Százezrek maradtak el a részletfizetéssel. Millióknak fogyott el az utolsó tartaléka.

Miközben egyre világosabb, hogy a sötét napoknak nem lesz vége szerte az egész világban. Felejtsük el az európai országokat, mert az ottani visszaesésről már mindenki értesült, de olyan gazdag országok, mint Ausztrália, vagy Újzéland is megszorító intézkedéseket hoznak, nyilvánvalóan azért, mert nem látnak semmi kilábalási lehetőséget a visszaesésből. Néhány napos hír, ami szerint az USA lakósságának az 50 százaléka a szegénységi küszöbb alatt él, és az arány tovább nő. Az egész világ felkészül a hanyatlásra, és akkor nálunk egy félőrült diktátor hülye ötletektől hajtva kivérezteti az egész országot az újabb és újabb adók bevezetésével. Nem csak az emberek többsége, de maga Orbán se érti, hogy minden adó visszahat a népre, és végső soron az egész társadalom dobja össze. A bevezetésre kerülő útadó napok alatt be lesz építve a kenyérbe, a tejbe, a húsba, mindenbe.

Mit lehet tenni? Valójában nem sokat, de vannak jól körülírható jelei, az egyének kezdenek átállni – legalább a részleges – önellátásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az önellátással sikerülhet prezerválni a közelmúlt jólétét, csak azt, hogy a hanyatlást lassítani lehet. Már évek óta írom, hogy az emberiség nagy hányadának annyi. Valamint, hogy a szelekció, ki megy, és ki marad, anyagi alapokon fog történni. Aki már nem tudja megfizetni, az hal meg előbb. Ilyen kilátások mellet a nemzet kivéreztetése egyenlő a nemzet legyilkolásával. Mire Orbán, Szent István koronáját a fejére teheti, már nem lesz nép, akin uralkodhat. Béke poraira, élt 1100 + néhány évet.   

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

79 gondolat erről: „(1096) Tragédia

  1. Azzal, hogy Orbán véreztet ki a lakosságot nem értek egyet. A csatolt képen az X tengely feletti sárga paca a baj oka szerintem: http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/05/0517_puszla4-20130517.png
    Hozzátenném, hogy ez CSAk a lakossági hitel, ugyanígy néz ki a vállalati és önkormányzati is, amiket szintén le kellene csökkenteni kurvára mert ha jön a feketeleves akkor a bank nem szarozik elviszi akkor is ami van ha abból csak száraz kenyérre telik.

    Abban viszont egyet értünk, hogy kezdenek egyre többen átállni önellátásra, ahog számomra tűnik exponenciális mértékben úgyhogy még lehet belőle valami.

  2. Kérdés, hogy az istenadta nép mennyire képes felfogni, hogy ha jóléti szolgáltatásokban részesül(ne), azt tartalékképzésre, izmosodásra kell fordítani, megbecsülni, s fel kell készülni a források elapadására. Ehelyett ugyebár mindíg amiatt kárhoztatják itt a fórumon is a pórnépet, hogy plazmatv, meg új autó, meg frankhiteles nagy ház amire hajt. E logika mentén Orbán csupán „edzésben” tart minket…
    Magunktól, ha kesztyűs kézzel bánna velünk, csak elkényelmesednénk, s ha jő a vész, kövérre hízva, bambán buknánk elsőként.

  3. 1!
    „Azzal, hogy Orbán véreztet ki a lakosságot nem értek egyet.”

    Egyetértek ezzel a mondattal..Nem ő vérezteti ki,viszont azért rá tesz egy két lapáttal..

    2!
    „Magunktól, ha kesztyűs kézzel bánna velünk, csak elkényelmesednénk, s ha jő a vész, kövérre hízva, bambán buknánk elsőként.”

    🙂 Mire elbuknánk,nem marad az országban ember..

    Egyetértek ezzel az önellátósdival,viszont akinek még van hitele,az attól még nem fog tudni fizetni hogy önellátó..
    Tehát azért hogy ki hogy tud boldogulni,az elég egyéni dolog..

    Orbán a saját pénztárcáját nézi,őt nem érdekli más.Az adók a költségvetésbe mennek,és ő onnan nem enged egy fillért sem..Azért osztogatta oly nagy bőszen a rizsacsökkentést,mert az nem az ő pénztárcájából megy,hanem a szolgáltatókéból..

    „Valamint, hogy a szelekció, ki megy, és ki marad, anyagi alapokon fog történni. Aki már nem tudja megfizetni, az hal meg előbb”

    Ez pontosan így van..És ezzel az emberek még nincsenek igazán tisztában.Még reménykednek valamiféle csodában…Na azt nem szabad..
    Az emberek nem tudják elengedni a múltat..Ami elmúlt az elmúlt.Aki nem érti meg a változás szelét,nem tud alkalmazkodni ,az el fog bukni..

  4. 4:
    „Orbán a saját pénztárcáját nézi,őt nem érdekli más.Az adók a költségvetésbe mennek,és ő onnan nem enged egy fillért sem..Azért osztogatta oly nagy bőszen a rizsacsökkentést,mert az nem az ő pénztárcájából megy,hanem a szolgáltatókéból..”

    Mivel most a lakossági szolgáltatók jó része külföldi kézen van, ahhoz hogy vissza tudja vásárolni a magyar állam olcsóbban valahogy meg kell szivatni/fejni őket. Ez történik most és olyan szinten amennyire még engedi nekünk az eu. Párszor már rácsaptak a kezünkre és még fognak is…

    Szerintem két lehetséges (fő) verzió van: vagy a külföldi nagytőkések kezében maradnak a cégek vagy átjátsszák hazai nagytőkések kezébe. Egyik se jó, de az egyik nem annyira szar mint a másik 🙂

    Ezt még a poszthoz: Az útdíjról is lehetne vitázni, hogy mennyire káros vagy nem. De ha úgy nézzük a távoli árú drága lesz az útdíj miatt, akkor meg kell venni helyben amibe nem épül be az útdíj. Érdemes megnézni az autópályán rohangáló kamionok rendszámát, hogy mennyi a magyar és mennyi a külföldi.

  5. 1 & 5:
    Teljesen egyetértenék veled, ha Borosjenőn én kapnám meg a trafik jogot. 😀

  6. Két napja jött ki az alábbi dokumentumfilm magyar felirattal, szerintem elég szorosan kapcsolódik a mai posztodhoz Tibor bá.

    A pénz és az élet (Money & Life)

  7. 6: Pillanat, elintézek pár telefont 😀

  8. 7:
    Köszi. Biztos lesz, aki végígnézi. Ez a tipikus amerikai módi, hülyére ismétel egy-egy témát. Ezért ilyen hosszú a videó.

  9. 1: „Azzal, hogy Orbán véreztet ki a lakosságot nem értek egyet”

    Nekem nincs hitelem, sőt a falumnak se, mégis rosszabbul élünk, mint 4 évvel ezelőtt. 🙂

    OK, persze ebben van némi csúsztatás, mert nem mindenről OV tehet, de azért igyekszik rendesen.

  10. 5. Freetoster
    Az, hogy valaki magyar vagy külföldi tőkés miatt pusztul éhen, az érintettnek egykutya.
    Az Orbán Média nyomja a gonoszidegenimperialisták megadóztatását. Hehe. Akkor a magyar kkv-kat miért vérezteti ki?
    A hülyenép beeszi a Színházat. Pedig az egész csak a Hatalom magánzsebeinek megtöméséről szól.

    Na, megyek is önellátólag locsolni. Még az esős idő is hazugság mifelénk… 🙂

  11. Idén úgy tűnik nem jelentkezik a szokásos szárazság.Ez ha csak egy ötödével megdobja a hazai mezőgazdasági termelést ,az már 1%-ot fog jelenteni többletben a GDP-ben.
    Color-bán ezt úgy fogja eladni hogy elkezdődött a fellendülés.
    Sok fityesz szimpatizáns új erőre kap.Lehet megint békemenetezni stb.
    Egyébként Vikinek nincs más lehetősége ,mint adókat emelni.Uni ócska is ezt várja el.

  12. 12:
    Az unio a hiány csökkentését várja el. Amit lehetne ám úgy is, hogy presztízs beruházásokat leállítani!

  13. Ha a főnök komolyan gondolná nem kocsit venne a képviselőknek hanem használt biciklit….de mivel nem ez történik logikus,hogy mi nem számítunk és mint valaki megjegyezte mindegy,hogy milyen felirat van a golyón a kis fejecskédben…made in germany,hungary,u.s.a…nem számít.
    Igazából viktort már régen el kellett volna zavarni de erre senki nem vállalkozik mert lehet,hogy rossz a helyzet de azért annyira mégse,hogy kockára tegye érte az életét,hátha sikerül valamit ügyeskedni,esetleg nyerünk a lottón és akkor veszek első körben Orbán felcsúti házának mind a két oldalán házat,telket bármit osztán lepacsizok vele mint jószomszéd aztán minden este áldomást iszunk a jó ötleteire.

  14. 14:
    Nem árt néha elővenni a régi szemináriumi anyagokat. „Forradalom akkor van, amikor a népnek már nincs mit vesztenie.” (erre mutattál te is rá)

  15. Az igazi kérdés az, hogy kit tennétek OV helyére.

  16. 20:
    Egy szavazatért nem jár trafik. Majd ha hoz 2000 kopogtatót, azért esetleg. 🙂

  17. 11: Sakkmatyi :
    „Az, hogy valaki magyar vagy külföldi tőkés miatt pusztul éhen, az érintettnek egykutya.”

    Neki mindegy, de a gyerekeinek már nem az.
    Ezt a rakás szarkupacot ami az országból lett nem 4 hanem 14 év alatt sem lehet helyrerakni, főleg ha egyik oldal erre indul a másik meg ellenkezőleg. Eddig az izraeli meg kanadai cégek kapták a zsíros falatokat, most meg a haverok meg azok cégei…
    Még mindig azt mondom, hogy jobban járunk az őrült vityával, mintha tovább ment volna a Gyurcsány, Draskovics, Veres, Simor, Bajnai stb banda.
    Az a sok istenverte nyugati politikus az eu parlamentben meg kinti napilap nem azért óbégat, hogy nekünk jobb legyen hanem nekik ne legyen szarabb. (Azt még érdemes megnézni, hogy hány olyan politikus van a mi emeszpéseinken kívül akik az eu parlamentben a SAJÁT országuk ellen mennek… nóóóórmális?)

  18. 20!
    Ma nagyon osztogatós kedvedben vagy Observer.. 🙂
    Akkor nem lehetne mindjárt rögtön 5 trafik?Én egyel nem megyek semmire.. Havi egy milla alatt szédülök.. 😆

  19. 23: Tibor bá’ már lefújta… 🙂

    Nem vagy elég csókos… 😉

  20. 22:
    Engem nem az érdekel, hogy ki nyúzza meg a népet, hanem ki nyúzza meg kevésbé. Orbánnál mindenki csak kevésbé tette és fogja tenni. Ha azért vagyok hazafi, mert egy nyugati zsidó helyett magyar zsidó harácsolását fogadom el (Simicska), akkor nincs ok a hazafiságra. Nézd! Jobb, ha hülyére dolgoztatnak, amiért fizetnek, mert gondolnak a belföldi fogyasztásra is, mintha simán munkanélküli vagyok, esetleg hajléktzalan is. És askkor még nem beszéltünk a források elvonásáról az oktatás, egészségügyi ellátás területéről. Orbán rosszabb, mint a szpáhik. — Nézetedet nem lehet elfogadni.

  21. 26:
    Druszám, ha vissza kell fizetni 2012-ben 1500 milliárd Ft-ot a 2008-ban kapott imf hitelre meg idén még kicsivel többet akkor meg kell nyúzni a népet: http://www.portfolio.hu/img/upload/2011/11/bruttovissza111117.png

    Az a baj, hogy nemigen van választásunk: vagy Orbánék (esetleg Jobbikos koalícióval) vagy Gordonék(DK-val, LMP-vel, MSZP-vel). Ha ebből kell választani akkor Ti Sakkmatyival az utóbbira én meg előbbire szavazok, de valószínűleg egyik se tuti. (Persze vannak kis pártok baromira jó programmal, de azok be se tudnak jutni mert nincs hátterük a marketingre).
    Két büdös szarkupac közül vitatkozunk azon, hogy ki szerint melyik a büdösebb 😀

  22. 27: Nem kellett volna azt a pénzt eltapsolni MOL részvényre, most nem kéne a népet nyúzni.

    Amiből meg nem részvényt vettek, abból a libás az MNB tartalékát emelte meg. Nem ok nélkül került oda a kancsal.
    Na de hát ezt mindenki tudja… kivéve a vakok és süketek. 🙂

  23. 27.Igen.És az emberek a krómozott szarkupacot jobbnak találják:)

  24. 27:
    Sakk matyi nem megy el szavazni, szarik az egészre. Ha osztanának ingyen pinát, akkor esetleg megfontolná. 😀
    Én meg nem írtam, hogy kire szavznék. Azt írtam, hogy Orbán és bandája úgy fosztogat, mint a török szpáhik, nem érdekli a jövő. Rákosival szólva, leölik az arany tojást tojó tyúkot is. Azt tudom, hogy a kicsit okos fidesz szavazok legújabb védekezése, hogy szar-szar, de nincs jobb. Sajnos olyan szar, hogy egy Orbán kontra Rákosi felállásnál Rákosira szavaznék (ha kötelező lenne a részvétel).

  25. oké, feladom… jöhetnek a melegházasságok, a privatizált-eü meg egymillió pulyaként a hátrányos helyzetűeknek. dejólesz

  26. 31:
    Hogy jön ez ide?
    Személyes ismeretségünkből adódóan, azt hittem ennél értelmesebb vagy. 🙁

  27. 32: Tiborbá, nem kifejezetten neked szólt, hanem úgy általában : ha a mostani bagázzsal baj van és új osztást akarunk akkor a dk,mszp,lmp,e14 szinte bármely kombinációjával a 31-ben írtak garantáltak szerintem. Meg még pár fincsi „móka” aminek szintén nem örülnénk.

    Ha van más alternatíva szóljatok, lehet csak én vagyok süket és vak. De olyat, hogy ne menjek el szavazni inkább hagyjuk, mert ha tömegesen nem mennek el szavazni a kiábrándult emberek akkor marad a lefizetett rábeszélt szavazóbázis (balról a nyugdíjas nénikék ferkó telefonos kérésére, jobbról meg orsósék az 500Ft-os sodexho jegyért meg a gulyáslevesért).

  28. 33:
    Figyelj Tibi!
    Az MSZP és SZDSZ-nek már volt 2/3-a, és nem vezették be a kötelező buziságot. 😀
    Nem veszed észre, hogy egy az egyben beveszed a Fiddesz propagandát. Orbán megállás nélkül hazudik és manipulál veled is. Ébredj már fel! Ha nem tetszik az, amit felsoroltál, akkor szavazz a Jobbikra.

  29. 34. Tibor bá’

    „Ha nem tetszik az, amit felsoroltál, akkor szavazz a Jobbikra.”

    Hát én irtóra utálom a ‘zorbán felcsúti törpe viktort’, meg a fityesz bagázst, de isten mentse meg Magyarországot, hogy a Jobbik kormányra kerüljön, az az ország végét, a demokrácia végét jelentené, azt a BORZALMAT nem kívánom senkinek. A Jobbikra szavazni Magyarország-ellenes !!!!!!!

  30. 35:
    Sose fognak kormányba kerülni, de ha mégis, akkor sokkal szelídebbek lennének. Viszont Fidesz ellensúlyozásra nagyon jók. – Figyelj, én „reál politikus” vagyok. Sehova se húzok.

  31. 36: Egyetértek.

    34: Akkor még nem volt divat bevezetni a melegházasságot eu-ban, de most már az a módi. NEM veszem be a fidesz propagandát, csak azt mondom hogy nem annyira járunk szarul velük mint a dk,mszp,lmp,e14 kombóval. Voltak olyan intézkedéseik amik jó irányba mutattak, ettől függetlenül ezek is lopnak csalnak hazudnak. Úgy látszik 3 év alatt elfelejtette mindenki azt a féle mutyit meg hitelbőlköltést ami ment.

  32. 37:
    Dehogy felejtettem el. Politikus a világon mindenütt „lop”. A lopás mértéke a döntő. Illetve, van ahol van miből lopni. Nálunk nincs.

  33. 35!
    jajj ne kezd már!!Semmivel se lennének rosszabbak mint most ezek..
    Nehogy azt gondold már hogy amit most képviselnek,akkor is ugyanezt tennék ilyen erős formában..

  34. 37: Én abban látom a különbséget, hogy most intézményesítve megy a lopás, akkor meg mindenki a saját pecsenyéjét sütögette. A Fidesz kevésbé látványosan, de sokkal hatékonyabb ezen a területen – más kérdés, hogy már nem sok mindenhez lehet nyúlni, a piacot kell újraosztani; pl. a dohány mutyi után jöhet az alkohol, vagy bármi, amiben ‘pénz van’.

  35. 41:
    Csak remélni merem, hogy ujra nyitják a Conti utcát. 😀

  36. 41: Miért, lesz nyugdíjas jegy is? 🙂

    Az Országház már most is egy nemzeti kupleráj, nem kell másik.
    🙂

  37. Mennyi tehetséges szakember hazajöhetne. 🙂 Az amszterdami piroslámpás negyedben van olyan utca, ahol szinte csak magyar lányok vannak. Megnyílhatna nekik az érvényesülés (kultúrált) lehetősége itthon.

  38. 42:
    Fenéket. Nyugdíjasoknak felárt kell fizetni, mert jóval több gond van velük. Standby ambulance, etc. 😀

  39. 44: Standby ambulance? Még mit nem! Ha túlerőlteti magát a nyuggerje, akkor legalább az államnak nem kell tovább fizetnie a nyugdíját. 😉
    Maximum standby papról lehet szó, akinél még gyorsan meggyónhat, feladja az utolsó kenetet és imádkozik a lelki üdvéért (annak aki kéri).
    A pap egyébként is hasznos tartozéka lenne a kupinak, hiszen már kifele jövet meg lehetne gyónni a bent elkövetetteket.

  40. 45:
    OK, akkor egy kommandó várhatja őket a kapuban és ki is végezehnetik őket. Nincs értelme kivárni, amíg kimerül. Némelyik pimasz módon kurvára jó kondiban van. 😀

  41. Amszterdamban be vannak kamerázva a lányok szobái. Persze ott elsősorban a lányok épségére vigyáznak a standby stricik. De orvost, papot, kommandót is hívhatnak szükség esetén. Nem extra költség a nyugdíjas.

  42. 47:
    Hatalmas kő esett le a szívemről. 😀

  43. Nekem egy családi összejövetelem az egyik rokonom azt mondta, hogy szerinte én „diktátor-alkat” vagyok.
    Mondtam neki, a diktátorok vagy pszichopaták, vagy szociopaták, és megkérdeztem, szerinte rám melyik illik?
    Erre azt mondta, hogy nem érdekes, csak annyi a lényeg, majd mindenképp emlékezzek, hogy ő mindig jó fej volt velem.
    … Az is igaz, az illető nem volt tökéletesen józan állapotban. 🙂

    De azért kíváncsi lennék, mi hozta ezt ki belőle.
    Ki tudja? Lehet, én vagyok a következő Orbán Viktor. A 2.0-ás verzió. 🙂

  44. 49:
    Az ilyen véleményeknél a legfontosabb tényező a véleményező pszichés alkata. Orbán Viktor bizhtos nem mondaná rád, ha ismerne. 😉

  45. 35.
    „Sose fognak kormányba kerülni, de ha mégis, akkor sokkal szelídebbek lennének.”
    Igy van. Erröl mindig Csurkaek jutnak az eszembe. A MIEP is csak addig hangoskodott mig be nem került a parlamentbe…
    Ha a Jobbik bekerülne, valoszinüleg elöbb-utobb kivalna közülük
    egy radikalis szarny /akik nem tudtak eleg közel kerülni a husosfazekhoz/ es fennen hangoztatnak hogy a part elarulta az „eszmet” de ök tovabbviszik a langot stb, stb. Mint egy elcsepelt Holywood-i forgatokönyv, amit mar tucatszor lattunk, csak a szereplök masok.
    Amennyiben tevednek es valami csoda folytan minden igeretüket betartanak…hat akkor tenyleg meneküljön ki merre lat, mert abban a tebolydaban zokogva fogjuk visszasirni a „boldog fideszes eveket”.

  46. Orbán a gátakon. Mindenki meneküljön, amerre lát!
    Sajnos – ismerve a magyarokat – sikeres lesz Orbán ezen gát-kampánya. Annyira taszító az egész hajcihő, és mégis sikeres. 🙁

  47. Tenyleg a poszthoz illik. Tragedia vagy inkabb Tragikomedia?
    Hirado.hu :Orban iranyitasaval folyik az arvizvedelem.

  48. 47: No meg a kamerák egyből nyomják a live streamet a netre, és a kukkolók előfizetése és szépen tömi a kasszát. 🙂
    Ha meg valaki híresség jár arra, akinek később kellemetlen lenne egy ilyen felvétel széleskörű publikálása, azt szépen meg lehet zsarolni… 🙂
    Hasznos dolog az a kamera!
    (Neeem, ilyenek persze nincsenek ám! Amsterdamban biztos csak talpig becsületesen dolgozó emberek vannak.)

  49. 55. Avatar
    Így van, ezeknek megvan a kockázata. Érdemes ezt átgondolni, mielőtt szexel valaki egy amszterdami kurvával.

  50. 53 52 51- Orbán, Jobbik, Gátak :
    tegnap tegnapelőtt Soma fiam egész nap homokzsákot hajtogatott,és cipelt, önkéntes munka keretében az oszály fiútgjaival, a Dagály strandnál a Dunaparton.. 16 éves, stramm, nagyon erős magas kölyök, ki is tett magáért, és marha jól esett a fizikai munka , első nap lelkesen jött haza, úgy érezte valami hasznosat csinált. Másnap jobbikos önkéntesek mellett dolgoztak, és egész nap a jöbbikos élősködős szövegeket hallgatták, de nem szóltak semmit, csak mélységesen elment a kedvük, és meglett a megvető véleményük. Semmit sem mondtak, csak hogy ótvarparaszt felnőttek vannak, és sötétek mint a halál seggelyuka… Vannak a Jobbiknak jó gondolatai, egyes kérdésekben- pl szociális téren a szoc munkásokkal kapcsolatban felolvasta valamelyik jobbikos az egyik okos nagyon fiatal kollégám cikkét- Ő maga, a kollégám, aki a cikket írta, is ezt mondta: Vannak jó gondolatok egyes jobbikosok rátapintanak jó dolgokra, de mindent egybevetve inkább rosszul van hogy egy jobbikos szájából ismert a saját szövegére a tévében..

  51. 57: „fiam egész nap homokzsákot hajtogatott,és cipelt”

    Árad a Spree is? 😉

  52. A Spree augusztus elejétől lesz aktuális. De akkor már nincsenek áradások. Meg a Dagály sem a Spree mellett van..Nameg a jobbikos önkéntesek sem.

  53. 58-60:
    Nem mentem zsákolni, akkor én nem vagyok magyar? 😀

  54. 61: Fel ne ülj Dorka propagandájának. 🙂

    A hír érték csak annyi, hogy a gyerek fizikai munkát végzett, ‘leendő német állampolgár’ 😉 létére. /Viszont egy nap alatt meg is unta 🙂 / Az ugyanis nem hír, hogy a jobbikosok munka közben (feltehetően) a zsidókat szidták. 🙂
    Amúgy kiállhatott volna a srác (állítólag jó kötésű), hogy anyám zsidó, én meg itt hordom a zsákokat, na akkor most mi van…?

    Ha majd nálad is folyik a Duna, majd te is zsákolsz 🙂 🙂 Ámbár akkor már jobb lesz, ha bárkát építesz… 🙂

  55. Hm. természetesen mindenki mindenből azt vág le, ami a saját kis személyiségén és hozzáállásán átszűrődik, ez alól nem vagy kivétel, de nem jó ha úgy véled te tudod a nagy tutiságokat 🙂

    Van velem kapcsolatban egy elképzelésed, aztán én meg magyarázhatok, de nem jó ez.
    Tény, hogy árad a Duna
    Tény hogy a kedvenc strandunk veszélyben. Törzshely.
    Tény hogy a fiúk az osztályból (minden fiú) jó dolognak tartották a melót, virtusnak, amivel még jót is tehetnek.
    Tény hogy élvezték a közösségi érzést egy darabig ami társadalmi civil összefogásokkor tagadhatatlanul megvan és jó.
    Tény hogy elment a kedvük
    Az is tény, hogy nem a fizikai munkától, hanem a második napi társaságtól.
    Tény hogy nem álltak ki maguk mellett, és az is tény hogy azért nem mert nem tartották érdemesnek.
    Tény, hogy az egész nem jól sült el, Orbáv viktor pedig soha sem fog társadalmi összefogásszerűséget létrehozni, és mindenki utálni fogja egymást mint a büdös szart, mert sztori
    vége nagyjából ez, na meg hogy nem önti el Dagályt a Duna…

    Van egy mondatod, ami jellemző z egészre: „/ Az ugyanis nem hír, hogy a jobbikosok munka közben (feltehetően) a zsidókat szidták”
    Nem hír tényleg.

  56. 63: OV tett a legtöbbet azért, hogy megossza a társadalmat. Szerintem az összes többi dolog (pl. a ‘zsidózás’) is nagyjából ebből nőtte ki magát, legalábbis az ‘egyszerűbb’ néprétegeknél. Az,hogy gyűlölni és legyőzni kell a másikat, az a fideszből jött. Ennyit a NER-ről.

  57. 54:
    Ezt a „helyszini útmutatás” dolgot utoljára a Kárpátok Géniuszáról meg a NAGY Vezetőről hallottam! Nagyon ekszkluzív klub!

  58. 65: A helyszíni útmutatás valószínűleg csak annyiból állt: A homokot a fater bányájából ám! 🙂

  59. 62:
    Általában pozitív érzéseket váltasz ki nálam a humorral megspékelt hozzászólásaiddal, de ez most kivétel. Nagyon rosszra sikeredett. Zsidókat helyettesítsd be székelyekkel, a szélsőjobbot pedig magyar gyűlőlő románokkal, és gondolkozz el rajta. Ha marad a véleményed, akkor bocsika!

  60. 67: Én ott se’ vótam… 🙂

    Nem a saját véleményemet írtam – csak annyit, hogy nem lepődök meg azon, hogy a ‘jobbikosok’ /ami rohadtul tág fogalom, mert te pont ugyan úgy a Jobbikra szavaztál, mint én 😉 / a zsidókat szidják. – Jelen esetben ez a ‘gárdistákat’ jelenthette. – Ahogy te sem állsz le az utcán ‘zsidózni’ (úgy általánosságban), én se. Ahogy nem fogod Hitlert, meg Szálasit dicsőíteni, úgy én se. Viszont Horthy és kora az én világképembe pl. belefér (még ha nem is szeretem), ahogy valószínűleg a tiedbe is.
    Szóval ez a „jobbikozás” egy ugyan olyan általánosítás, mint a „zsidózás”. Jobbik szavazók között is vannak jó szándékú és tisztességes emberek. Már ha mi azok vagyunk… 🙂

  61. Jobbikozás, ehh ez nagyon jó:-)
    „– Jelen esetben ez a ‘gárdistákat’ jelenthette. ”
    rendben. Szóval a gárdisták jobbikos egyenpólóban, pulcsiban jobbikos standdal, kocsival, matricával járkálnak. És hangoztatják, hogy ők a jobbikosok Ohh, elnézést. Akkor nem mondom rájuk hogy jobbikosok. Jobbikos párttag szavazó pólósok, akik úgy rendesen az utcán amúgy nem..Isten ments. Én már a madárra sem mondom hogy kacsa, akkor sem ha lebeg a vízen és úszóhártyás lába van. Hápoghat is nekem a köcsögje. Vannak tisztességes kacsák is, akik nem hápognak, csak sziszegnek. Némakacsák.. ja.

    Observer, hagyjuk már ezt a hülyeséget.. ne légy naiv.

    És tőlem se várj naivságot. PC vagyok, nagyon is, de a píszíségnek is van határa, még nálam is. Hadd mondjam a hápogó madárra akinek a hátán kacsa felirat van hogy kacsa.

  62. Most Dorkával egyetértek,mivel az az igazság hogy én sem szimpatizálok a jobbikkal,nem tartom őket igazán jó fejeknek,és úgy egyáltalán vissza taszító amit csinálnak,és ahogy csinálják..Én is egy kupacba tartom őket egyformának..

  63. 69, 70: Azt gondoltok amit akartok, de a Jobbik szavazótábora a legheterogénebb az összes közül.

  64. 68:
    Bameg, nem szoktam meg tőled a csusztatást. Valóban a Jobbik pártra szavaztam alaposan kifejtett taktikai okokból kifolyólag. A mai magyar szóhasználat szerint a „jobbikos” egy jól meghatározott kifejezés, mindenki tudja kiket kell érteni alatta. Semmi esetre se téged, vagy engem, még ha a Jobbik pártra is szavaztunk. Tehát a „jobbikozás” eléggé konkrét dolgot takar. A zsidózás is konkrét dolgott takarna, de a zsidók ezt (is) maguk hasznára fordítják, és szerintük minden zsidózássá válik, ha nekik kellemetlen. —De nem ez a lényeg A lényeg, hogy minden alkalmat megragadsz, hogy Dorkát VERBÁLISAN baszogasd. Minek? Ő egy szinfolt, el kell fogadnod. És nem fair, hogy hiper-érzékenységét kihasználod.

  65. 72:
    „A lényeg, hogy minden alkalmat megragadsz, hogy Dorkát VERBÁLISAN baszogasd. ”
    Lehet, hogy másképpen akarná, de az nem megy. Így marad a verbalitás… 🙂

    „Én már a madárra sem mondom hogy kacsa, akkor sem ha lebeg a vízen és úszóhártyás lába van. Hápoghat is nekem a köcsögje.
    🙂

    Vannak tisztességes kacsák is, akik nem hápognak, csak sziszegnek. Némakacsák.. ja. ”

    Pedig tényleg vannak néma kacsák, „akik” nem hápognak.
    Az enyémek sajnos nem ilyenek…

  66. Én el is neveztem a nagyvezírt Pannon Poszeidonnak. Szerezhetne egy nagyonmagyar vasvellát’ a jópíárhoz. Bár, lehet, hamis a baba, nem tud úszni, azért hordja a citromsárga mentőmellényt. 🙂

  67. Na tehát rezsicsökkentés:

    „A lengyel energiahatóság döntésének eredményeként 3,9 és 4,6% közötti mértékben csökkenhetnek a lengyel lakossági áramárak -számol be a Reuters.

    A lengyel energiahatósága jóváhagyta a helyi energiaszolgáltatók árcsökkentési kérelmét, aminek eredményeként a lengyel háztartások számára 3,9 és 4,6% közötti mértékben csökken az áramdíj július első napjától.

    Lengyelország második legnagyobb áramszolgáltatója, a Tauron múlt héten jelentette be, hogy átlagosan 4,55% csökkentené a háztartási díjait. A szabályozóhatóság döntése kiterjed a többi helyi szolgáltatóra is, így a PGE, az Enea és az Energa tarifái is mérséklődnek július elsejétől.

    A Reuters felhívja a figyelmet, hogy a lengyel díjcsökkentést csak nagyon óvatosan szabad összehasonlítani a magyar rezsivágással, mert a lengyel esetben a társaságok kezdeményezték a díjcsökkentést, és nem politikai döntés eredményeként vágják vissza a tarifák.”

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/rezsivagasi_hullam_a_regioban_megvagjak_a_lengyel_aramdijakat.185107.html

    Na tehát nagyon óvatosan, mert ugye a két ország áramszolgáltatóinak a költségszerkezetét nem ismerem:

    Lehet, hogy mégis van tartalék az árakban?

    Csak halkan jegyzem meg, stratégiailag én is felajánlanám, ha
    a:) a háttérben van rá kormányzati nyomás
    b.) ha megelőző lépésnek szánnám, egy nagyobb kormányzatit árcsökkentést kivédendő

    Egyébként nem olyan gyakori ez a fajta szolgáltatói magatartás.
    Általában az árbevétel szinten tartása a cél a vállalatok részéről.

  68. 76. PZuj: és akkor mi van, ha csapatot vált? Csak a földesurak személye fog változni, a rendszer nem. Ángyán szeretni való, de naiv teremtés. Persze éppen ezért hiteles. Még a földtörvény árvízre való hivatkozással történő elhalasztásakor is azzal állt ki a pódiumra, hogy szeretné azt hinni, hogy a szekér megfordítható. Gyermekded lélek. Így léphetett be a Fideszbe, hiszen mindent elhitt, amit mondtak neki. Keresztben és egyben lenyelte a Fidesz. Ezért nem foglalkoztak vele komolyabban, hadd mondja a magáét. Ártalmatlan. Nem tud tömegeket megmozgatni. Ha néha foglalkozott is vele a netes sajtó (a fősodrú média nem nagyon), akkor se értették meg. A földdel nem foglalkozik az átlag városlakó, beleértve a kisvárost is.

  69. H. Csongor kollégánk kb. 2 évvel ezelőtt hívta fel a figyelmünket, akkor még Bencsik J. kapcsán, hogy miféle szövetkezésre készülődnek az ezerhektárosok…a lakosság nagyobbik része egyelőre fel se fogja, hogy ez az új földtörvény mit jelent számára nézve.
    Ezután már kezdek hinni az összeesküvés-elméletben hazánkra vonatkoztatva !

    Arma Gedeon igazán becsatlakozhatnál !

    A tartóuraink második nemzedéke fog kinőni a földből az orrunk előtt és nem értjük, hogy mi történik Velünk. Mi csak szépen meghúzódva, leszegett fejjel, csöndben meglapulva – nem visszapofázva cselédként élünk, mind a társadalomban, mind a melóhelyeken. Igazi túlélőkké váltunk…

  70. Végül is több tízezer munkavállalót fog érinteni, ezenkívűl a családi ill. kisközösségi önfenntartókat is érinti – ugyebár. A lakosság létszámat csökkenteni kell – lehetőleg a szegény országokban, hogy fenntartható legyen a világgazdaság…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük