(1027) Good bye növekedés, good bye life

Tibor bá’ online

 

~00000Hallottuk a hírt, az USA beállt azon országok sorába, ahol megindultak a megszorítások. Március elsejétől kezdve a deficit halmozása helyett a kormány „megszorít”. MI TÖRTÉNIK?  Szerintem a szenátusi cirkusz csak színjáték. Arról van szó, hogy az oligarchák most már az amerikai népet is meg akarják nyúzni, mert a napnál is világosabb, hogy ekkora adósságot nem lehet visszafizetni, de a népből jó sok zsozsót ki lehet préselni. Parasztosan: eddig a szatócs megelégedett azzal, hogy a tartozást beírta a kockás füzetbe. Mostantól kezdve már nem írja, hanem a régi beírásokat ki kell egyenlíteni. De ez már a végjáték, mert azzal tisztában vannak, hogy a „megszorítás” további piacvesztéssel jár, hiszen nincs mit elkölteni. Negatív visszacsatolás! Tovább csökken a kereslet, tovább csökken a termelés, több munkanélküli, még kevesebb elkölthető jövedelem (disposable income) tovább csökkenő fogyasztás, még tovább csökkenő termelés. Negatív spirál.  Minden más csak üres szöveg. Nincs fellendülés, nem is lesz, mitől lenne? A jónép szerte a világban, nem csak Magyarországon, már elköltötte a jövőjét is, mindenki nyakig ül az adósságban, államok és állampolgárok. Elkezdődött a végjáték, aminek a lényege, hogy a puszta léten kívül minden érték átszáll a hitelezőkre.

Aki már játszott Capitalyt (Monopoly) az tudja, miről beszélek. A megkopasztott játékos rálépett a szállodámra, ezért annyit kell fizetnie, amennyije már nincs. Kilép a játékból és minden tulajdonát áttolja hozzám (de ő maga élve haza mehet 😀 ). Volt három telke házakkal. Először a házakat adta el, egyiket a másik után, hogy nekem fizetni tudjon. Aztán jön a kegyelemdöfés, mindene az enyém, mert így is kevesebbet kapok, mint amennyi „járna”.  – – – Szóval ez a Capitaly, amit az 1930-as évek óta lehetett játszani idehaza is. A tapasztalt események csak annak meglepőek, akik nem figyeltek fel rá. Marx, Engels, Lenin tudták miről beszélnek, csak persze az emberi természet mindig kibújik a zsákból. Azt hiszem, hogy ez alkalommal utoljára.

_______________________________________________________
_______________________________________________________
_______________________________________________________

67 gondolat erről: „(1027) Good bye növekedés, good bye life

  1. „Elkezdődött a végjáték, aminek a lényege, hogy a puszta léten kívül minden érték átszáll a hitelezőkre.” Vagy a puszta lét is, mint a Mátrixban. 😉
    Az első ásónyom az emberiség sírjához az a pillanat lehetett, amikor az első számítógépet bekapcsolták valamelyik tőzsdén. A nagy lépés meg az volt, amikor az internetet is bekötötték. Az emberiség elnyomorítását most már gépek végzik, szinte emberi beavatkozás nélkül.
    Lehet, hogy a végjáték elkezdődött, de azért nincs minden veszve – ha képesek leszünk visszalépni egy emberi léptékű világba, akár meg is úszhatjuk, hiszen az általad felvázolt kép bekövetkeztének egyszerűen nincs értelme – ha ‘valaki(k)’ rátenyerelnek a föld minden vagyonára (eközben elnyomorítva ez emberiség zömét), mit kezdenek vele. Mondjuk egy magyarázat van – ha már csak a túlélésre játszanak a szűkülő erőforrások közepette.

  2. 1:
    Peter Pannál arra mutattál rá, hogy a nők ösztöneik után menve, nem gondolkozva, a kényeztetéssel rosszat tesznek a gyerekeknek. Ezt a logikát miért nem tudod alkalmazni az oligarchák esetében?

  3. Oserver nem vagy tisztában a Zsidó mentalitással.

  4. 2: Egy idézettel válaszolnék: „Lényegéből következően a szabadpiac nem ismer sem embert, sem istent, sem erkölcsöt, sem törvényt”
    http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=eladasos&pid=138597&blog_cim=A%20kapitalizmus%20%F6npuszt%EDt%E1sa

    Tisztában vagyok vele, hogy a rendszer önmagáért ‘működik’. Csak értelme nincs és ez engem zavar.

    3: Volt zsidó főnököm, meglepő(?) módon a legaljasabb ember volt, akit valaha ismertem. 🙂 Ez még nem jelenti azt -legalábbis szerintem – hogy automatikusan minden zsidó ilyen.

    A pénzvilág és a világ jelenlegi helyzete nem csak a gazdag zsidóktól függ, hanem egy ideje már önmagukat gerjesztő folyamatok indultak be. A kapitalizmus felfalja saját magát.

  5. Kedves Tibor bá !
    Ezt írod :
    „MI TÖRTÉNIK? Szerintem a szenátusi cirkusz csak színjáték. Arról van szó, hogy az oligarchák most már az amerikai népet is meg akarják nyúzni…”

    Szerintem a republikánusok azért nem egyeztek meg Obamával, mert :
    1. Obama a leggazdagabbak adóját szeretné növelni, – és a republikánusok bizony elég gazdagok.
    2. A republikánusok szeretnék Obamát megbuktatni.
    3. A republikánusok új háborúval törnének ki a válságból.

  6. 5:
    1) Munkanélkülieket neme lehet adóztatni.
    2) Erre 4 évig aligha van lehetőség.
    3) A demokraták is, de nem esztelenül. Irán megtámadásának következményeit a republikánusok nem látják át.

  7. Capitaly: Imadtam azt a jatekot es meg ma is neha elokerul szuk csaladi-barati korben. A legjobb resze (ez sajat kiegeszites kicsit meg eletszagubba teve a szorakozast), amikor mondjuk kenyszerszulte vagy taktikai szovetsegben osszefog ket jatekos egymast finanszirozva kolcsonokkel vagy telek-haz-szalloda adasvetellel egy harmadik ellen aki osszefog a negyedikel es igy tovabb 🙂

    3.Feco:
    „O(b)server nem vagy tisztában a (Z)zsidó mentalitással.”
    De hogy ez most hogy jon ide?

  8. 7.
    Kedves Hochstein!
    Observer utolsó beketdését olvasd már el mégegyszer légyszives. Ha igy sem megy, akkor Hofi egyik vicce jut az eszembe))) a hogy jön most ez ide-ről.

  9. Tibor bá!
    Lehet olyat játszani, h Vezér László 2011 végén azt mondta: 2013 májusára bedől az Euro. Nos megtippelnénk most, h mennyit fog tévedni ez a nagyszerű ember??

  10. 7: A Kádár rendszerben ez a félrevezető „Gazdálkodj okosan” névre hallgatott, a ‘Capitaly’ nem csengett jól. Meg gondolom így licensz díjat sem fizettek. 🙂

    10: Azt is jósolták, hogy decemberben világvége lesz. 😉

    Amúgy mit is jelent, hogy „bedől” az euró?

  11. 11.
    Ird be igy a Google-ba, ahogy én is irtam,(2013-ra bedől az Euro)hallgasd végig, végül nézd meg ki ő, nézd meg mikor mondta. Én is szkeptikus voltam mikor először hallottam, de akkor még csak a Görögök voltak porondon. Akkor azt fogadtam meg magamban, ha a Spanyolok is úgy járnak, akkor hinnem kell minden szavának. Majákat meg haggyukmá békén túl rég volt, az is lehet h elfáradt, vagy látta a jövőt, s mikor eljutott az agyáig, hogy milyen barmok vagyunk visszafutott az anyjába.

  12. 10-12

    Erről a videoról van szó:

    http://www.youtube.com/watch?v=iujC2FKhAbw

    Pontosabban azt mondja, hogy 2013 májusára bedől az euró, plussz-mínusz fél év, tehát Vezér Szörényi László jóslata szerint ez évben mindenképp. Könnyen lehet, hogy igaza lesz.

  13. 8. Feco
    Mikor az uzenetem elment, Observer bejegyzese (gyanitom a link miatt) meg nem volt lathato. Alazatos bocsnat.

    Utolso bek.:
    „A pénzvilág és a világ jelenlegi helyzete nem csak a gazdag zsidóktól függ, hanem egy ideje már önmagukat gerjesztő folyamatok indultak be. A kapitalizmus felfalja saját magát.” – most akkor hogy jon ide a semi-hami mentalitas, meg mindig nem ertem? Tudod mit, toljad ide a Hofi viccet azon legalabb tudunk majd nevetni egy jot.

    11.Observer
    Azt is ismerem, de a ket jatek kozotti alapveto kulonbseg, hogy a GO a megtakaritast osztonzo sporolos jatek, gazdagodni takarekoskodas utjan lehtett (OTP betet, biztositas, belyeggyujtes stb) a spekulaciot, a fineszt a jatek bugyuta szabajai abszolut szamuztek a kuzdoterrol. Igy szerintem a ettionek nem sok koze van egymashoz. A GOnak a legjobb resze a jatekpenz volt, ami pompasan klappolt barmilyen kartyapartihoz. 🙂
    Viszont a Capitaly igazi 0 osszegu jatszma volt. Ui. igen rovid ido elteltevel mar csak mas karara lehettet gyarapodni. Igy ehhez inkabb a Balaton Rt-t hasonlitanam ha mar mindenaron pariba akarnek valamit allitani. A ket tarsasjatek kozotti kulonbseg ott mutatkozott meg a legjobban, mikor a Go-n szocializalodott madarak leultek Capitalyzni 🙂

  14. 12-13!
    Csak lassan a testtel..Ez a dollár és az euro csatája..
    A világ pénzeinek a 25% fekete megtakarítás..És akinek a valutájában ezeket az összegeket tartják,az meg nyugodhat..Harcolnak a tartalék valutáért..Ezért ütik az európai országokat is..És ez az euróval szemben félelmet kelt.Azért szokták sokan jósolni az euro összeomlását..Minden amerikai érdekeltségű pénzügyi szakember gyűlöli az eurót..Euróból sokkal kisebb helyen elfér több pénz..Egy aktatáskába sokkal többet bele tudsz pakolni..(Mert van 500 eurós címlet)Ez nyilván sokkal jobban kedvez a fekete piacnak,illetve az eurónak..
    Így az amerikai gazdaság utolsó esélye maga a dollár,ami az értékét nem veszíti,mint a többi ország pénzei szépen sorban..
    (Tehát az a jó ,ha a bűnözők (is)euróban tartják a pénzüket,mert Európának ez tenne jót..)A kínaiak most pl. dollárban tartják..

  15. 14: „A ket tarsasjatek kozotti kulonbseg ott mutatkozott meg a legjobban, mikor a Go-n szocializalodott madarak leultek Capitalyzni”
    Na, ezt helyettem fogalmaztad meg. 🙂
    Szívjuk is rendesen.

    15: „A kínaiak most pl. dollárban tartják..” De szabadulnak tőle rendesen. Mindent vesznek, amit dollárért eladnak…

  16. 14.
    Kedves Hochstein!
    Observer 1. bejegyzésének utolsó bekezdésére irtam. a semi-hami mentalitás meg arról szól, hogy nekik minden kell,(nem a fele v a 90%-a, minden) igy nem tudok egyet érteni „csak a túlélésre játszanak bejegyzéssel”
    Hofi vicc: Betörnek a gazdag cigányhoz. Beszélgetnek a magyarral az esetről.
    Cigány: elvitték az szines tv-t meg a videjjót.
    Magyar: és mekkora a károd?
    Cigény. Há de komám, hogy jön most ez ide???

  17. 15:
    Kedves Melike00!
    Én a helyedben csak megnézném a helyedben az összes Vezér-Szörényi videót. Ő azt mondja h az Euro, Dollár alapú, ezért dől be. Ill nem magától dől, DÖNTIK! S ha nem haragszol meg rám, neki hiszek.

  18. 18!
    Kedves Feco!

    „Ő azt mondja h az Euro, Dollár alapú, ezért dől be”

    ????

    Megnéztem az összes videót,és nem csak az övét..Nem azért írtam hogy nekem higgyél,bár pontosan azt írtam hogy DÖNTIK rendesen!.. 🙂
    Nem is kell hinni,nem a teológián vagyunk..
    Ha a dollár marad,akkor Amerika is marad..
    De szerintem Te nem érted miről beszélek..

    Avatar hun vagy ?Gyere csak számolni?Milyen pénz van forgalomban és mennyi?.. 😀

  19. Addig meg se kísérlem válaszolni a kérdésre, amíg nem mondja meg valaki, mit jelent „bedőlni” egy valuta esetében. – – – Nem bánnám, ha az € bedőlése után lenne belőle egy köteg 500-asom.

  20. 17: Feco, mielőtt belelendülsz, jó ha tudod, hogy Hochstein-nek a távolabbi (remélem nagyon távoli) rokonsága olyan semi-hami mentalitású 🙂

    20: Pengőm van. Az nem jó? 🙂

    Szóval láttál te már pénzt „bedőlni”… 😉

  21. 20!
    Tibor bá,én a DÖNTÉSRE gyengítést értettem..Ütik ,vágják..
    Szerintem Feco a teljes megsemmisítést,megszüntetést értette..
    De majd ő meg mondja valójában mit is akart mondani..

  22. Nézzétek meg a videót Fantomas a 13-ban belinkelte 25perc az életedből nem örökkévalóság.

  23. 23!
    Láttam már legalább 20-szor…
    Nem nagyon tudsz olyan videot belinkelni amit nem láttam volna..
    Ez a tipikus forró vizet a kopaszra..
    Mindenki igyekszik a maga térfelét erősíteni..
    Persze hogy be fog dőlni..Hogyne dőlne.Majd ők tesznek róla..Mert félelmet keltenek , nehogy abban tartsd a pénzt..Ezzel is nagyban gyengítve azt..Le szólják az országokat,meg Olaszországot is,holott olyan gazdasága van hogy megszólal…Színtiszta spekuláció az egész az euró ellen,hogy a dollár tartsa magát még lehet,az utolsó pillanatig……

  24. Ha egy ország túl sok pénzt bocsát ki, vagy nincs mögötte fedezet (mert nem lehet érte semmit se kapni) akkor gyengül a vásárló értéke, amit úgy hívnak, hogy INFLÁÍCIÓ, nem pedig bedőlés. Ilyen értelemben minden valuta bedőlő félben van. Pl. 1964-ben 1006 $-ért vettem egy olyan kiskocsit, ami ma 2.000.000 forint. Az akkori dollár mai forintban ezek szerint kb. 2000 Ft. Akkor feketén 50 Forint volt. 1946-ban 1 forintért 2 kg. szilván adtak. ma 2 kg szilva 600 Ft. A forint ezek szerint 600-szorosat romlott. De hogy „bedőlt” volna?

  25. 24:
    jelenleg éppen, hogy arra megy ki a játék kinek a valutája romlik gyorsabban. Ugyanis akkor versenyképesebbek a termékeik.

  26. 25: A pengő esetében szerintem nyugodtan beszélhetünk bedőlésről, 1944-46 között a teljes forgalomban levő pénz értéke gyakorlatilag nullára zuhant.

    Azt én sem hiszem, hogy az euró esetében – belátható időn belül – ilyen történhetne.

  27. 1: „ha ‘valaki(k)’ rátenyerelnek a föld minden vagyonára (eközben elnyomorítva ez emberiség zömét), mit kezdenek vele”

    Mindig voltak jó ötletei az elitnek arra, hogy mi is a legfontosabb. Pl az ókori Egyiptomban kurva nagy piramisokat építtettek, meg arany halotti maszkot csináltattak maguknak abból, amit adóként behajtottak a köznéptől. A köznép meg örülhetett, ha az életét meghagyták, a világ urai…

    3: Szerintem ez nem csak a zsidók mentalitása. A zsidók még sehol se voltak, amikor a fent említett nép már vidáman hajtotta rabszolgaságba a népeket, köztük a zsidókat is.

    6/1: Dehogynem! Áfa, ingatlanadó, stb stb… Csak jövedelemadót nem lehet tőlük szedni.

    10, 12: Tippeld meg, de ha tényleg hiszel is neki, akkor jó sok pénzt is tegyél a tippre.

    19: Nem vagyok hun. 🙂

  28. Tiborbá,
    Bedőlés alatt azt értem, hogy nagyon rövid idő alatt elveszti értékének a nagyrészét, hiperinfláció, elvileg Te már átéltél egy hasonlót. Ma még 100 euróért kapok 60 liter üzemanyagot, holnap már felét vagy annyit sem, holnapután……..

    Egyébként a Vatikán és a katolikus birodalom teljes kifosztása küszöbön áll és más egyházaké is. A mérhetetlen vagyonát, pénzt,aranyat, műkincseket, ingatlanok tízezreit rekvirálják rövidesen.
    Valamelyik nap belinkeltem, de nemnagyon érte el az ingerküszöböt, akkor mégegyszer.

    http://itccs.org/2013/02/28/celebrating-a-pope-free-world/

    Ez a rengeteg vagyon hogy hogyan hat majd a pénzrendszerre és a gazdaságra (talán rövidtávon még javít valamit) azt nem tudom, de a bajok persze nem fognak megállni itt sem.

    Ha mindez így lesz(én biztos vagyok benne), akkor Tiborbá azon elgondolása, hogy a szelekció, a túlélés vagyoni alapon lesz, meg fog dőlni.

  29. 26!
    „Ugyanis akkor versenyképesebbek a termékeik.
    jelenleg éppen, hogy arra megy ki a játék kinek a valutája romlik gyorsabban..”

    2008-ban,a „válság ” után,Amerika és Európa teljesen más utat választott…
    Európában takarékoskodás,leépítés,befagyasztás kezdődött..
    De ezzel ugye nincs vásárlóerő,csak a külső vásárlóerőben lehet bízni..
    Amerikában éppen ellenkezőleg gondolkoztak,a fogyasztást preferálták újból,mint eddig..Nyomták a pénzt ész nélkül..Majdnem 0 százalékos hiteleket..De ezzel még nagyobb bajt okoztak,nagyobb eladósodottságot..
    Amerika nyomtatott pénze elkezdett menekülni Amerikából,mert az alacsony kamatok erősítették a dollárt,és minden olcsónak tünt ami európai..Az amerikai fogyasztók a válság után kicsit tudatosabbak lettek,és olcsóbb holmikat vásároltak.Ami európai ,japán,kínai ,német,stb. termékeket jelentett..Így a kereskedelmi mérleg felborult Európával és Kínával szemben.Az amerikai fogyasztás kezdte kihúzni európát a sz@rból..Erre odaát is rájöttek,és iszonyú haragra gerjedtek.. 🙂
    Így 2011-ben szabályos gazdasági háború bontakozott ki Amerika és Európa között..A FED mennyiségi lazítást rendelt,600 milliárd dollárnyi államkötvényt öntött a piacra rövid időn belül,fedezetlenül..Ez megindította az inflációt,Ez lerontotta a dollár árfolyamát.És a kocka megfordult..Most az amerikai dolgok lettek olcsók..És az európaiak kezdek oda özönleni vásárolni,az eurójukkal..Most azok rángatták ki Amerikát..
    Gazdasági hidegháború zajlik..Elkezdték borítani az Íreket,a görögöket,spanyolokat..És persze Magyarországot is,csak egy kicsit másképpen,mert itt forint van..De a lényeg hogy a sz@r mindig a németek nyakába ömlik ..Mert minden csődközeli állam,az ő problémájuk lesz..Tehát a németeken akarnak ütni mindig egyet..Ez egy globális úthenger..

  30. 27.nem kizárt,hogy így fog történni, de azért én egy kicsit szkeptikus vagyok… 2012 év végére is összeomlást jósolt!
    szerintem csak ijesztget kicsit, hogy rávegye az embereket a helyi pénzek alkalmazására(már ahol van) ill. a duális pénzrendszert marketingelje vele. a cél szerintem ebben az esetben szentesíti az eszközt :D, tök jól csinálja!

  31. 32.
    Kedves SI!
    Egy pénzügyi rendszermérnök, aki Német kormánybank tanácsdói csapatában benne van, annak vajon milyen érdeke füződik hogy olyesmit állítson amit leírsz? Ellentétben azzal ha amit állít nem jön be, csak éri egy kis erkölcsi kár nem? Egyébként én is szkeptikus voltam, mikor először hallgattam, már másfél éve figyelemmel kisérem az általa állítottakat, s a történteket. Meg kell mondnom semmi okom, h ne higgyek a szavainak.
    „2012 év végére is összeomlást jósolt” Na eltelt 2 hónap és milyen hirre született a fenti híradás??
    Hetesi Zsolt is évekkel korábbra jósolta az erőforrásválság kezdetét mégsem gondoljuk h megusszuk nem???

  32. „Valójában a rabszolgaságot sohasem törölték el, csak átalakult és alkalmazkodott a modern korhoz, hogy elfogadhatóbb és „kifizetődőbb” legyen egyik vagy másik ideológiára támaszkodva. A történelem folyamán egy felsőosztály mindig is uralta az alsóosztályt, és ez ma sincs másként.”
    http://www.antidogma.hu/node/3804

  33. 33.szerintem félreérthető voltam:)
    nekem nagyon szimpatikus amit csinál, képvisel, és a személye is. ici-pici rálátásom nekem is van az értékesítés/marketing szakmára,ezért még egyszer: szerintem tök jól csinálja, hogy célt érjen.
    De: 2011.június, 5:05-nél:
    http://www.youtube.com/watch?v=DYcq9cqtNQg
    ezeket a nagyon konkrét dátumokat kellene szerintem inkább mellőznie.
    (gondolom tutira vette, hogy 2012.augusztusban az USA nem fogja megemelni az adósságplafont,…aztán mégis)
    de nálunk mindenképpen hatalmas előrelépés lenne, ha az általa „elvetett mag” szárba szökkenne!nincsen könnyű dolga…(ő u.is annyit tehet (és tesz is) hogy minden lehetséges helyen/módon ismeretet terjeszt, és igény esetén a technikai megvalósításban közreműködik,+ tanácsot ad. de egy helyi pénzrendszer sikeressége elsősorban mindig a helyieken áll vagy bukik, nekik kell megfelelően előkészíteni és sikeresen működtetni azt)…az emberek ingerküszöbét viszont nem könnyű elérni, ezért férhet bele szerintem is egy kis ijesztgetés, de konkrét dátumok nélkül 😀

  34. 35.
    Számomra olyan szagúak a megnyilatkozásai, hogy játszódik egy forgatókönyv, amibe az oligarchiák megegyeztek, neki meg az állásából kifolyólag tudomása van róla. Tájékoztatni szeretné a népét(ne feledjük a magyarságtudat erősödik ha külföldön élsz)csakhát süket fülekre talál. Dolgozott Svájcban is gondolom ott a gyakorlatban is látta a kettős pénzrendszer működését. A helyi pénzről egyszer már beszéltünk az volt a komment h minden 1000Ft-ból 25-öt bukik az meg sem fordul senki fejében,h mi a forintot mennyiért használjuk, de drágábban az biztos.

  35. 36.nem hinném, hogy van ilyen konkrét forgatókönyv, szerintem rivalizálás van”odafent”is. egyszerűen létrehoztak egy pü.rendszert, ami jó sok pénzt hoz a konyhára, és nem akarnak ezen változtatni, hanem körömszakadtáig küzdenek, hogy minél tovább fenntartsák, és bíznak benne,hogy az ő életükben még valahogy kitart… nekik van lobbyerejük, a népnek(aki szív miatta) meg nincs.
    a nép egy dolgot csinálhat(ha van esze): egyszerűen figyelmen kívül hagyja ezt a pénzrendszert, amivel szétszivatják(amennyire csak a meglévő keretek között lehetősége van) és csinál egy sajátot,aztán azt használja!!!
    ebben próbál ő segíteni,mert neki van esze 😀 😀
    de azt szerintem kizárhatod,hogy egy bankár informálna kifele olyan titkokról, amiről a munkájából kifolyólag tudomása van..:D

  36. 37.
    Tök jól irsz összefoglalva a lényeget, csak az első és utolsó mondathoz kérdeznék: azt mondja: Amero lesz az új közös deviza. Már amennyiben igaza van (és most ezt tételezzük fel) ezt most a kisujjából szopja ki v mit csinál???

  37. 39.nem tudom, de kétségkívül jól hangzik 😀 😀

  38. 40: Szerintem az egész hír egy hülyeség. Az MNB valutatartaléka Euróban van, amiért bármikor bármit lehet venni a piacon, beleértve rubelt is.

  39. 41.hát,diverzifikálni sosem árt…sőt!
    szerintem ez része egy megállapodás csomagnak, amiről csak pletykák keringenek egyelőre.

  40. 40: Úgy látom nagy disznóságok vannak készülőben, onnan ahonnan nem is vártam.

  41. 41.

    …”És ha nem csak euróban, dollárban és jenben, hanem rubelben is lenne tartalékunk?

    Arról, hogy adott esetben a dollár helyett rubelben halmoznák fel a devizatartalékot vagy annak egy részét, és hogy ez nem jelentene-e problémát egy válsághelyzetben, azt mondta: minél több lábon áll egy ország, annál stabilabb, erősebb. Ha csak egy valutára helyezik hangsúlyt, akkor hibát követnek el – közölte Varga Mihály.”
    http://privatbankar.hu/makro/varga-mihaly-szerint-nem-kell-modositani-az-idei-budzset-255727

  42. 45-re
    Sokszor előfordult már: tudtad h szarban vannak a részvényeid, valutád, de semmit nem tudsz tenni, mert nincs nyitva tőzsde, bank,stb. Ez devizatartaléknál ugyanúgy áll, mint a kisbefektető utolsó forintjánál.

  43. Hadd védjem meg a zsidókat, hát tehetnek róla, hogy jó kártyajátékosok? Ismerik a szabályrendszereket és még pénzük is van hozzá. Ezért a nyerési esélyük magas. Ez van.
    Nem, ők csak élnek az eszükkel.
    Ők is tudják azonban, hogy nem mindenhatók és a játéknak lassan vége. Bezár a bolt. Sokan lettünk hirtelen (napi+250e fő), egyre kevesebb energiára, nyersanyagra.
    Valaminek pattanni kell, törvényszerűen.
    Elodázni sem lehet már a döntést. Én azt gondolom, hogy ez év közepe táján lesz a letörés. Modellezni lehetne, nyilván teszik is, de minek? Lényegesen alacsonyabb életszínvonal köszönt rá az emberiségre, kaotikus elemekkel tarkítva.

  44. Még valamit.
    Nem azért kell az embereket nyomorgatni, mert ez élvezetes, hanem azért, hogy a fogyasztás hónapról-hónapra visszább essen.
    Ismétlem, egyre kisebb a torta és egyre többen vagyunk az asztal körül. Szerinted mi a francot lehet mást tenni?
    A Ny típusú fogyasztó társadalmakat még ez évben megtorpedózzák.
    Lesz hiszti, anarchia rendesen.

  45. 47 & 48:
    Egyetértek veled, de az időzítést (ez év közepe) nem merném ilyen pontosan megadni. Sőt, nem is lesz látványos „időzítés”, folyamatos csökkenés várható.

  46. 49-Tibor bá’

    „47 & 48:…
    Egyetértek veled, de az időzítést (ez év közepe) nem merném ilyen pontosan megadni.”
    Ha jól értettem a D.007-es ( 🙂 ) szavait, a letörés inkább csak egy meredekebb zuhanásba váltást jelent, meglóduló, gyorsuló folyamatot, nem pedig a falba ütközést.

    D.007-nek igaza lehet. „Érzem a vizeletemről.” 🙂

  47. 47!
    Persze,főleg úgy hogy a szabályrendszert ők alkották..De nem is ez a lényeg.Azt mondta Tibor bá hogy utánuk kell csinálni..De mégis hogyan ? 8 osztállyal? 🙁
    Ebben a dologban el vagyok keseredve..A gyerekem tegnap haza jött,és mondta hogy ötöst kapott történelemből,mert írtak…Azt hittem dolgozatot írtak,és azért..Hát frászt!Azért mert írtak füzetben az órán.És rajta kívül még 4 gyerek.Hát itt tartunk!
    Jani is mit mondott?Hogy a BME-re augusztusban előkészítő van matematikából,hogy az analízis tanulására felkészítsék a gyerekeket..És utána néztem,valóban így volt.Olyan tudásbeli hiányosságokkal mennek egyetemre főiskolára,hogy az behozhatatlan..Most nem is mentek sokan tovább tanulni,mert ugyis kiesnek..De mit is mondanék még.Valamelyik nap beszélgettem a DK ifjusági tagozatának vezetőjével,a Bendegúz gyerekkel.Hát eléggé megrémültem,mert neki a mérnökök nem emberek,mert számolni csak a diktatúrában szokták tanítani az embereket,hogy ne figyeljenek a politikára,és az igazságtalanságokra..Na,szóval csak a tücsök szak az ISKOLA,és csak az tudomány..Akkor most mit lehet erre mondani?
    Egyre inkább meg vagyok rémülve ezen téren mi lesz itt.És akkor csodálkozunk hogy itt tartunk?
    Lehet vinni még a munkát kenyeret táblát több diplomával is,(ami mögött eladható tudás van persze)de ha lehetőség adódik lehet lépni..De ha nincs tudás,akkor lépni se tud az ember..

  48. 47.milyen döntésre gondolsz? és miért gondolod, hogy nem lehet elodázi?

  49. 49:Egyetértek veled, de az időzítést (ez év közepe) nem merném ilyen pontosan megadni. Sőt, nem is lesz látványos “időzítés”, folyamatos csökkenés várható

    Lassú összeomlásra azért nem kell számítani, mert az utolsó utáni pillanatig megkísérlik megőrizni a status quo-t. Minden létező erőforrást a régi rend fenntartására fordítanak és ezen nem is változtatnak, tehát a régi rend akkor fog megszűni, amikor az erőforrások ehhez kevésnek bizonyulnak.”

    Czúcz Bálint nyomán

  50. 53:
    Mai hír: Már halnak meg gyerekek Magyarországon éhezés miatt, csak az újságok nem hozzák le a hírt. I.e. „éhen halnak”. Extra mélyszegénységben élő gyerektől megkérdezték mi a kedvenc étele. Válasz, a tészta. Milyen tészta? Hát a tészta. Életében eddig még csak csupasz tésztát evett.

  51. 11: Egyre jobban látjuk mit is jelent a „bedől” az euró.

    Olyasmit jelenthet, hogy kutyának se kellenek az euróban jegyzett kötvények, beleértve az államkötvényeket.
    A mai állapotok alapján egyre inkább olyan érzésem van, hogy itt van a pont, amit Vezér László 2013-ra jósolt és várt. Nem találtam friss (~utóbbi 2 hónapban) interjút vele pedig a nevére keresve találtam rá erre a posztra és egyre jobban érdekel az ügyben várható eseménysorozat.

  52. 58-ra
    Ez a videó nem friss maximum ekkor lett feltéve.

  53. 60-ra
    Nézd nem áll szándékomban vitatkozni senkivel de van szerencsém ismerni a szóban forgó személyt. Vezér Uram mostanában messze nem így néz ki.
    A legutolsó összefoglaló előadása talán A tatárlakai korongon innen, az eurón túl című előadás volt, ahol komoly információ áradat is elhangzott/hangozhatott volna ha az a nagypofájú disznó nem röfög közbe állandóan.

  54. 61: Semmi gond a vitával, de itt Tiborbá fórumán a „szerintem messze nem így néz ki” nem számít az alapos érvek közé 😀
    A linkemben szereplő 6 előadásról készült meghívó és felvétel, a youtube-on rendre 2 hetente feltöltve mindegyik pontos dátummal.
    Vezér Uradról tök hasonló képek a neten szintén fellelhetőek: https://www.google.hu/search?q=vez%C3%A9r+sz%C3%B6r%C3%A9nyi+l%C3%A1szl%C3%B3+2014+december&client=firefox-a&hs=FIn&rls=org.mozilla:en-GB:official&channel=s&hl=hu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=D6-rVLWxEeLLsATHuYHADA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=921

    Ezek után nem értem, hogy mi nem stimmel, mivel én nem ismerem személyesen. Egy előadásán voltam még 4-5 éve de akkor úgy rémlik még nem volt megőszülve…
    Lehet már neki is dublőre van?

  55. 62-re
    Nézd, ha ezt a rengeteg energiát amit ebbe hsz-ba feccoltál, ezen erővel mondjuk megfigyelted volna az arc elvékonyodását(testsúly csökkenés), vagy a kamerák előtti lámpaláz lassú elmaradását, s így tetted volna időrendi sorrendbe az előadásokat, akkor mindketten előrébb lennénk: Te sokat javultál volna megfigyelőképességből -amit életed hátralévő részében kamatoztathatnál-, nekem meg most nem kellene ezt a pár sort összeszögelnem.
    Uff.

  56. 63: ne madom fel 🙂
    Nem feccöltem bele 5 percnél többet, mint ahogy ebbe a kommentbe se… De amit írsz az elgalább 1 óra lenne, annyim nincs sorry!

  57. 64-re
    Tudod mit? Igazad van, ne add fel! Miért adnád?
    Vedd annak, aminek szántam: egy jóindulatú figyelmeztetésnek, mint az Autónavigátoron, valahogy így hangzik: Ez a cikk 90 napja frissült utoljára, olvasása során kérjük vegye figyelembe…

  58. 65: Azt nem értem mire gondolsz? Dublőre van? Vagy máskor készült a videó annak ellenére, hogy a meghívó és feltöltés időpontja is azonos?
    Rég nem vitáztam ennyire jelentéktelen dologról ezért basztat most már….

  59. Köszi a linket, a TTIP-ről láttam már előadását – ezt még nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük